Saturday, 12 January 2013

Himpunan Gagal Capai Angka Sejuta Peserta.....Malah Mereka Terpaksa Berbohong.

Biarpun pihak media mereka mencanangkan jumlah kehadiran di stadium mencecah 100 ribu, namun matlamat asal mereka menghimpun peserta sejumlah sejuta orang gagal dicapai.Walaupun arahan yang dikeluarkan oleh parti-parti kompenan pakatan rakyat meminta kehadiran ahli mereka dalam himpunan ini.

100 ribu yang dicanangkan belum tentu tepat malah ada yang mengatakan hanya lingkungan 40 ribu sahaja, itu setelah dicampur anggota keselamatan.

Pada 2007, Stadium Merdeka mengalami pemulihan kepada keadaan yang asal seperti yang pada 1957. Stadium ini dengan kapasiti sebanyak 45000 tempat duduk akan dikurangkan kepada 20000 tempat duduk, yang bermaksud bahawa beberapa blok-blok teres atas dibina sejak bertahun-tahun akan dirobohkan.

Maka dimana logiknya bila ada yang mengatakan bahawa jumlah kehadiran adalah mencecah 100 ribu didalam stadium...lihat sahajalah gambar yang diserta...adalah jumlah itu sebanyak 100 ribu, sekiranya anda pernah pergi ke stadium nasional bukit jalil...anda akan tahu bagaimana rasanya bila kehadiran mencecah 100 ribu orang.

Apa yang pasti pihak penganjur terus menerus mengembar gembrkan jumlah kehadiran mengikut kepala otak mereka sendiri tanpa menghiraukan kelogikan atas dakwaan mereka...namun akhirnya penentu pilihan rakyat adalah di peti undi...
No comments:

Post a Comment